Шефът на ОИ Старинен Пловдив - бившият дългогодишен журналист Богомил Грозев,

...
Шефът на ОИ Старинен Пловдив - бившият дългогодишен журналист Богомил Грозев,
Коментари Харесай

Богомил Грозев се оттегли като шеф на "Старинен Пловдив"

Шефът на ОИ " Старинен Пловдив " - някогашният дълготраен публицист Богомил Грозев, подаде оставка от поста. В своя Facebook профил той съобщи, че прави това, " с цел да няма подозрения за въздействие и интервенция към идния конкурс за шеф ". Никога не съм бил и не съм политически зает и не искам да бъда употребен по политически подбуди, добави той и разясни, че занапред ще стане ясно дали ще се яви на състезанието за поста. 

Грозев бе шеф в продължение на година и четири месеца. Той се похвали, че макар компликациите към пандемията и двата локдауна, за 2020 година приходите " Старинен Пловдив " са удвоени. Общинският институт е съумял да спечели външно финансиране в размер на над 300 000 лева от Министерство на културата - за цялостна реституция на така наречен „ Синя къща “, на част от таваните на къща „ Хиндлиян “ и за консервационно-реставрационни работи по екстериора на къща „ Верен Стамболян “ (постоянна експозиция на огромния Димитър Киров – ДиКиро).

Грозев показа още, че след отварянето на новия музей - Епископската базилика на Филипопол, единствено за първия месец той е посрещнал близо 10 000 туристи. Във Facebook той изрежда и други свои достижения.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР